2017-10-17 1869 浏览
一个月总有几日会去黄枝记食午餐,人人都会叫捞面或者粥类多,而我呢就每次都几乎叫呢个「瑞士汁干炒牛河」,今日都一样照旧!未食过黄枝记,你喺门口睇餐牌,或者会觉得几贵。但其实入去试下,我又觉得份量都几多,中环区中式食肆,感觉价钱都尚算合理。干炒牛河正常一向用嘅系比较粗身河,但黄枝记嘅河粉系比较幼身嘅;河粉嘅份量多到可以分配三碗左右,两人分享都几够食;我食过大概五次左右,味道稳定,好少会出现突然间淡左或者太咸;肉一般都系正常份量;综合以上,量多同味道稳定,其实冇乜大问题通常都会继续柯打干炒牛河。七十几蚊当然唔止一碟炒牛河,另外会送多碟自选菜,唔会咁漏,又健康啲;虽然就无送饮品,但侍应都几勤劳地帮你加茶水,所以整体OK!

午餐