2019-04-11
今日去咗黄大仙广场,试食星、泰、越嘅渔乐。佢哋人手一定非常之短缺啦,我1230入坐,到1240都未有人执枱,我叫咗三位不同侍应,她们都系话好快就嚟啦😥先点菜,泰式金不换炒金边粉,越南鱼头片扎肉汤河,朋友本来推介炒菜,话几好味,但怕辣,所以最后冇叫到,希望食物有水准啦。河粉不过不失,冇乜特别,而鱼头辣片未有预期咁香口,整体还可以啦。至于炒金边粉,就炒得几香,味道带有少少甜,少少酸,有趣嘅系我发现佢将辣椒碎放喺金边粉嘅左边,有小执白砂糖放喺金边粉右边,唔知系咪要自己捞匀佢哩辣椒粉,要捞匀唔出奇,可能是乎你喜欢嘅辣度,但系白砂糖究竟要捞匀定系佢跌咗一执落去呢🤔我都唔敢肯定🙄 虾亦都I爽口,整体嘅配搭几好,几开胃,而且份量好足,可以再叫。餐厅设计虽然唔能够分清楚究竟属于星、泰、越边个式,但整体都算可以啦,平均每人50几蚊,间中去食饭都无妨。