‼️Openrice订枱正价餐牌五折‼️今次嚟到一间喺奥海城入面嘅新开连锁日式鮨店居酒屋 - 鮨乐。 见坐得几舒服,又有新开业discount,我哋慢慢坐慢慢食,结果食咗超多嘢😂 首先order嘅系本鲔及拖罗刺身同岩蚝。本鲔刺身鲜嫩多汁,拖罗肥美到极点。北海道岩蚝新鲜啖啖肉🦪 跟住就系时令刺身盛合同洋风时令白身鱼お薄造り。刺身盛合集合多款鱼类贝类及牡丹虾,新鲜味美。而洋风时令白身鱼お薄造り则薄片切成六份🐟 味道清新淡雅,开胃之选! 友人大爱吞拿鱼,我哋加码本鲔拖罗丼同本鲔盛合😏 拖罗丼将吞拿鱼切成片放喺暖暖嘅寿司饭上,肉质鲜美嫩滑!寿司盛合就表现到师傅握寿司嘅功架🍣 赤醋米配上有不同部位嘅吞拿鱼,层次分明嘅味道瞬间爆发! 之后,试咗汁烧原只活北寄贝同蟹味噌甲罗烧。活北寄贝鲜嫩多汁,肉质鲜美。蟹味噌甲罗烧则带有浓郁嘅蟹味🦀 味道彷佛带咗我返咗去家乡居酒屋咁!叫咗份鹿儿岛西冷和牛巨切寿司,入口感受到肉质细嫩多汁。 食埋椰子雪糕同埋原个菠萝雪芭🍍就系一个完美嘅ending!
‼️Openrice订枱正价餐牌五折‼️

食埋椰子雪糕同埋原个菠萝雪芭🍍就系一个完美嘅ending!

2023-12-27