2021-10-09
好姊妹生日, 揾咗间酒店食Tea, 而且仲有海景view, 岩哂打卡。Tea-set由下午三点开始供应, 新开兼平日关系, 餐厅比较少人, 天然光透入室内, 从窗边望出去, 可远望海景、高楼景色。Tea set 包两杯指定饮品, 卖相吸引, 以桃、橙汁、士多啤梨mix埋, 很有果香甜味。绿色果杯就mix了蜜瓜、羽衣甘蓝、薄荷叶, 但我俩不感兴趣, 较为失望不可转为其他饮品。重点放于食物上, 每款都很有惊喜。甜点、咸点各四款, 分布平均。烟三文鱼花之恋: 多片咸香烟三文鱼卷成花, 以汉堡包做垫底, 稍为平衡一下浓郁咸香。足料, 喜欢!竹炭包松露玉子烧: 竹炭包软熟, 玉子甜甜地, 但松露味唔太出, 配搭了蕃茄、生菜。阿拉斯加蟹肉锅巴: 蟹肉份量多, 十分鲜甜, 垫底嘅锅巴亦脆卜卜, 没有因蟹肉肉汁而变林。鸭肝酱蓝海热香饼: 迷你热香饼上加咗鸭肝酱, 咸咸地, 配搭了杏仁片同埋蓝莓, 令味道有返些少层次。蛋挞仔: 牛油饼底, 配少少甜嘅蛋英式草莓果酱松饼: 松饼带点湿嘅松化, mix咗草莓果酱碎粒, 唔洗另外搽酱, 都已经足味。香蕉薄饼椰丝卷: 整个入口有浓郁嘅香蕉味, 搽少少cream令
天然光透入室内, 从窗边望出去, 可远望海景、高楼景色。
Tea set 包两杯指定饮品, 卖相吸引,
以桃、橙汁、士多啤梨mix埋, 很有果香甜味。
蛋挞仔: 牛油饼底, 配少少甜嘅蛋
香蕉薄饼椰丝卷: 整个入口有浓郁嘅香蕉味, 搽少少cream令口感再滑一点
拿破仑芝士饼: 超喜欢拿破仑饼嘅香脆有层次, 夹住软滑tiramisu食, 正!