同朋友尖沙咀饭聚,大家都想食泰菜,但我又想揾一间有室外大露台嘅餐厅,食嘢之余重想有户外feel 打吓卡影吓靓相,即系谂起泰斗🙋‍♀️呢度室外嘅空中花园雅座环境舒适又好Chill,可以望到一列大树🌳景观感觉舒服🥰食完野之后,响度饮番杯酒,一班朋友倾吓偈真系好正❤️🌀小食拼盘《细》$148鱼饼、虾饼、泰式鸡卷、粉丝春卷,4款都好好食😋 热辣辣咁上枱架!就算系细份都有成16件咁多😮重要大大件特别最喜欢鱼饼有浓郁嘅香茅味,超好食呀!虾饼炸得好酥脆又弹牙,春卷脆卜卜口感一流🥰泰式鸡卷都好特别又香口🌀铁板蚝仔蛋 $158丰厚香滑嘅鸡蛋内,包满大大粒肥嘟嘟既蚝仔😋重有大量我劲钟意嘅芽菜,配埋个微辣酱食味道又再升级🌀泰式虾肉炒金边粉$128材料丰富,豆干、蛋丝、芽菜、花生碎、香葱,鲜虾好大只新鲜弹牙👍🏻金边粉味道酸酸甜甜,极开胃口😋金边粉炒得烟靭度啱啱好,而且唔会炒到黐埋一旧,good👍🏻 🌀香叶鸡中翼$88呢款系单骨鸡翼,食起上嚟好方便,细细口一啖一只,炸得好香口惹味,要嚟送啤酒一流架🌀串烧沙嗲鸡/ 猪 $38 《两串》每次食泰国菜,串烧系必点架😬即叫即烧,好欣赏个沙嗲酱,好浓郁嘅花生香甜味道😋我最钟意
食完野之后,响度饮番杯酒,一班朋友倾吓偈真系好正❤️
🌀小食拼盘《细》$148
特别最喜欢鱼饼有浓郁嘅香茅味,超好食呀!
虾饼炸得好酥脆又弹牙,春卷脆卜卜口感一流🥰
泰式鸡卷都好特别又香口
🌀铁板蚝仔蛋 $158
🌀泰式虾肉炒金边粉$128
🌀香叶鸡中翼$88
🌀串烧沙嗲鸡/ 猪 $38 《两串》
我最钟意系串烧猪🥰最惹味,鸡肉都几Juicy
🌀Sandalwood SIP $108
有檀香木味道嘅 Vodak混合君度,味道真系好独特,又带点檀木味嘅清香🥰估唔到个化学作用又几夹㖞👏🏻由于洒味都几浓,可以一路饮一路食配埋既甜甜荔枝😋味道又另一个层次
呢杯用黎打卡又系一流,卖相够哂靓又精致,推介推介🤗
🌀Thai Beer Mojito $98
大大杯,一整枝泰啤,再加入Rum洒、Lime、Soda、薄荷叶,洒味唔算好浓烈,有青柠香,好易入口,好饮之选😋
  • 泰式虾肉炒金边粉
  • 小食拼盘