2022-05-24
褔村日本料理铁板烧,入面d经理呀员工真系衰过茶餐厅,Omakase㖞……无一样系Omakase应有嘅谂住同老豆老母庆祝下食餐好嘅,佢地自己话有黎过福村食过几次,叫做同啲侍应有两句,不如揾埋我试下,估唔到你间垃圾餐厅熟客都水!因为妈咪唔食牛唔食生野,问你地有无牛嘅炉端烧set话要1600蚊(平时900美牛餐,1300和牛餐)。ok fine, 最紧要开心,1600咪1600啰。就睇下你贵左系边!好了,一黎啲牛肉,真系想讲粗口,坚韧过我条命呀。冇味,冇fat,冇口感,仲要同我玩well done。大佬,x宝啲合成肉都无你间“omakase ”咁难食。黎多个蟹盖,入面湿埋啲紫苏叶,我食任何一间平民居酒屋都唔会咁癫下话个鲍鱼卖相真系未见过一间所谓做Omakase嘅鲍鱼上枱系肉酸到甘,个块竹叶重长过只碟,碟边重要系崩真系元气都吴会甘!!!都算啦,礼礼貌貌啲牛系咪俾错左定点。个侍应:「有时供应商会俾啲次货我地,等我同佢地反映下先」。你班低水平员工真系识吴识怎么叫 service?知吴知你地收紧几多钱一位!你做餐厅唔识睇咩肉唔俾得客食架咩?个客食完就一句反映下就ok?都算啦,继续黎啲野食啦,都唔系
因为妈咪唔食牛唔食生野,问你地
好了,一黎啲牛肉,真系想讲粗口,坚韧过我条命呀。
都算啦,继续黎啲野食啦,都唔系点好食架啦,求其放入口啦。食食下唔对路,问个waiter拎menu睇,原来我地个餐同900蚊个餐只系多左啖海胆同北寄贝,仲要少左一只虾同一碗蛤汤。当我水鱼咁样,本身book果时又话咩一定满意,原来都系想水啲客。
都算啦,母亲节主角系母亲,佢就唔食牛嘅,所以啲牛有几差都唔关佢事,最紧要佢主菜ok就得啦。咁就一直食住等佢主菜等到九点几啦,知唔知最后上左咩主菜呀?
各位观众,你一定估唔到呀!系空气呀,空气呀,你地真系无听错,即系无上到呀!
九点几问个侍应,个侍应第一句就话唔记得左,sorry啰。第二个仲精彩,「不过都就十点,我地都谂紧点赶啲客走,咁啦简单啲我收你1200啦。」真系好嬲好嬲
老实讲,我妈咪唔食牛唔食刺身,佢只系食左沙律,前菜,簿切无味熟鲍鱼一只,一个熟蟹盖,几啖海胆,炒饭,甜品,成餐就完左
如果唔系两老唔想搞事,我一定单都吴会埋同你慢慢理论,依一餐空气Omakase母亲节依世都难忘