2021-06-30
喺京都好似好猛料,嚟到香港又点?我哋平日晏昼去,唔使排队直入。-嗌咗名物翼板伴鳗鱼套餐($188)、炸三文鱼柳套餐($158),两个餐5分钟左右就送到——即炸都咁快❓🤔一摆落口,系空虚寂寞嘅味道,头一件勉强叫微暖,第二件已经系冻。自问唔讲究亦唔系好识影foodie相,每次都系快枪手影两张就开餐,睇开我嘅posts可能留意到我好多时挂住食,相都唔记得影🤪佢个温度真系好可惜,令人扼腕,因为撇除佢嘅冷冰冰,食物系几好食,吉列有水准、炸粉薄,入口香脆唔甩皮,唔会成口油。牛肉🥩肉质鲜嫩,三文鱼唔骚唔鞋、鳗鱼尤其出色,啖啖肉😋至于个麦饭口感丰富软糯,椰菜新鲜爽口,两煮都可以任添,以𠵱个价钱嚟讲,质素算合格有余。-可惜,佢酱汁无诚意,加上「冷盘」style,让世界痛心疾首😭而家就似,喺高级日本超市买啲炸物返酒店,冲完凉睇住电视食嘅感觉。如果你想扮去紧日本旅行,或者你可以考虑。