2022-11-22
哪天行去附近海滨公园的途中,发现呢间全白色咖啡店,大大的玻璃窗,入面空间感十足,配置简约的木枱木椅,感觉舒适开扬,所以回程就走回这间咖啡店度食晚饭。坐喺我哋隔篱的食客有2只狗狗,一只爱睡觉,另一只爱食嘢,原来此店是宠物友善店。肚饿啦,扫QR code 网上点餐先😁Sweet Eskimo 焦糖香蕉坚果乳酪盘 (HK$95).粉红色的士多啤梨乳酪和原条焦糖香蕉好吸睛,不得不摆上手心打打卡😍.原条香蕉上有片厚薄适刚好的甜焦糖,熟香蕉嘅味道OK👌🏻.奶滑的乳酪系比较甜,配有士多啤梨、蓝莓、杏仁和朱古力谷物,色彩丰富又健康美味Jabbering 咕噜鸡沙律 (HK$98).咕噜鸡配沙律这个配搭好特别,点嚟试吓又真系食得过瘾😁.特调糖醋汁铺满每一件酥脆炸鸡,外脆内软和好多汁.糖醋菠萝和彩波椒,酸酸甜甜好开胃.配新鲜洋葱和沙律菜,可减腻,不过我觉得沙律菜可以再多啲😄Awakening 手工牛肉汉堡配秘制韩式酱(美国牛肉)拼薯条 (HK$128).好高好多层次的汉堡包😮,口唔够大,一定要分开层次食.自家汉堡包好厚身也比较干身一点嘅微微甜白面包.手工牛肉汉堡,厚实一大块,咬落满满牛肉味,肉嫩多汁,连埋
.原条香蕉上有片厚薄适刚好的甜焦糖,熟香蕉嘅味道OK👌🏻
Jabbering 咕噜鸡沙律 (HK$98)
.咕噜鸡配沙律这个配搭好特别,点嚟试吓又真系食得过瘾😁
.特调糖醋汁铺满每一件酥脆炸鸡,外脆内软和好多汁
.糖醋菠萝和彩波椒,酸酸甜甜好开胃
.配新鲜洋葱和沙律菜,可减腻,不过我觉得沙律菜可以再多啲😄
.好高好多层次的汉堡包😮,口唔够大,一定要分开层次食
.自家汉堡包好厚身也比较干身一点嘅微微甜白面包
.手工牛肉汉堡,厚实一大块,咬落满满牛肉味,肉嫩多汁,连埋车打芝士和秘制韩式酱汁食好好味
.食食下觉得好咸,原来系块烟肉好咸
.中间仲有一层醋渍萝卜和羽衣甘蓝,大大减低肥腻感
.配有沙律菜和薯条,薯条连皮炸,丰富薯味和口感