2021-12-12
龙虾汤乌冬加埋个金壶,真系呢间cafe嘅signature之一~ 间唔中就会见到有人食,一直都好想嚟试下,虽然油麻地店系就脚啲,但放假会超多人,所以今次专登嚟10月先开嘅西环分店试下🤩 西环店环境好阔落几舒服,平日夜晚嚟唔系好多人,坐耐少少都可以😌•🥢 龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬 $128龙虾汤系专登用一个金壶装起,食之前自己再倒落乌冬,食嘅时候就可以热啲啦~ 龙虾汤好浓郁,加落乌冬一齐食都好够味,可惜入面无龙虾肉,感觉争咗少少,不过有好多拆咗壳嘅蟹肉同紫菜🤤 仲有3只大虾,大虾几弹牙,有啲牛油果同沙律菜 ,就算饮晒大半龙虾汤都唔会太腻~•🥢 北海道干贝火龙果炖饭 $148火龙果同炖饭一个甜一个咸,一个冻一个热,好难想像佢哋加埋一齐系咩味道🙈 成个炖饭系热嘅,似意大利饭咁,有啲咸味又带啲火龙果嘅甜味,但食落又唔会好奇怪,中间有啲火龙果籽,但好细,都有唔少洋葱粒;面头嘅带子几大只,有火炙过,生熟啱啱好~如果个饭有火龙果肉好似更加突出到火龙果🤔•📸 Hazelnut Latte $42•
🥢 龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬 $128
🥢 北海道干贝火龙果炖饭 $148