2023-02-01
朋友介绍黎一间叫Chill and Grill的餐厅食野,如果有睇过港版大叔的爱❤️,就知道呢度系朝圣点,呵呵🤭一入店就有一棵金碧辉煌的黄金树,充满贺年气氛又啱哂打卡,劲吸睛👀餐厅好大,空间感十足,远望入去有好多枱呢。我哋拣左坐黄金树旁的一张四人枱,吸下金气嘛🤭坐低后,店员好快送上水同qr code,可自行落单。🍟黑松露薯条先来份side dish黑松露薯条,新年黎炸一炸佢~薯条热辣辣香喷喷,再点下个黑松露沙律酱,正😚🥗三文鱼凯撒沙律跟住来个轻盈少少嘅三文鱼凯撒沙湾,除左三文鱼,仲有鱼籽、烟肉、芝士脆片等,卖相靓靓又好食。🦐芫茜苗海虾宽条面哗哗,居然有六只大虾咁多,爽口鲜甜👍芫茜苗同平时见嘅芫茜唔一样,但芫茜味更香浓,正㖞😍🐖西班牙猪鞍架最后就系呢碟大大块嘅猪鞍,系咪好吸引呢~猪肉软嫩有焦香,伴碟有烤椰菜、沙律菜同薯仔,仲有个肉汁同苹果蓉,咸咸甜甜几正😚🥨招牌蝴蝶酥记住唔好错过呢度个招牌蝴蝶酥,香脆重牛油味甜好啱口味,一次食多几块都唔觉腻,送礼自食都一流。店员密密手张啲蝴蝶酥入罐,新鲜制造吖😘
🍟黑松露薯条
🥗三文鱼凯撒沙律
🦐芫茜苗海虾宽条面
🐖西班牙猪鞍架
🥨招牌蝴蝶酥
店员密密手张啲蝴蝶酥入罐,新鲜制造吖😘