2023-12-04 35 浏览
黄埔呢度附近都好多好野食,今次黎到呢间Niksen Koffie 铺头好大,比到人一种简约、放松既感觉😌菜式偏日式,仲有生酮menu岩晒唔同人食~另外呢度既甜品都好出色!必试佢地既芭菲。另外仲有卷蛋同埋其他特色造型既蛋糕仔。  1️⃣白酒牛油汁煮鲜蚬($128) 啲蚬好大粒多汁!白酒汁、牛油配上蒜香既汁,用黎点吐司都系一流! 2️⃣ 香草低油三文鱼椰菜花藜麦饭(生酮)($138)(温泉蛋+$10) 自己几钟意食椰菜花饭,爽口得黎又健康,佢呢度仲加左藜麦,纤维又多啲,仲有啲罗勒同青酱味😌另外强烈推荐加温泉蛋😎蛋汁捞落椰菜花饭令到口感湿润啲,味道亦都冇咁单调😋三文鱼外皮煎脆,食既时候可以挤上柠檬汁🍋  3️⃣日式和风章鱼烧薄饼($98) 饼底系偏薄身既,食落有脆口既感觉!面头有好多木鱼丝。仲有章鱼粒🐙洋葱、芝士。好食得黎唔会腻口👍  4️⃣士多啤梨拿破仑抹茶芭菲($98) 呢个芭菲杯好正😍面头既拿破仑夹住吉士酱,好酥脆!另外下面有云呢拿雪糕、谷物脆、麻糬、抹茶啫喱,仲有士多啤梨切片~  5️⃣白雪公主旧果($68) 外型非常可爱🍎切开外层系软滑慕斯,入面有焦糖苹果粒,仲有底层海绵蛋糕。
 1️⃣白酒牛油汁煮鲜蚬($128)
白酒牛油汁煮鲜蚬
香草低油三文鱼椰菜花藜麦饭(生酮)
3️⃣日式和风章鱼烧薄饼($98)
日式和风章鱼烧薄饼
4️⃣士多啤梨拿破仑抹茶芭菲($98)
士多啤梨拿破仑抹茶芭菲
5️⃣白雪公主旧果($68)
白酒牛油汁煮鲜蚬
香草低油三文鱼椰菜花藜麦饭(生酮)
日式和风章鱼烧薄饼
士多啤梨拿破仑抹茶芭菲