2021-07-16
第一次帮衬Five Guys,落到地库,第一个感觉咁大咁空旷既。可能因为疫情,除了梗枱外,基本上都是4人座,摆得几疏。12点15分左右已到,人不算太多,仍有空空枱。黎之前已做定功课,见其他食评话normal burger size及medium size fries都几大份,为免眼濶肚窄,2个人只是叫了2个litte cheese burger + 1个little fries + 2杯soft drinks,盛惠$240。Burger以锡纸包住,打开后个饱几软,大大啖食落去,件汉堡算松软,但我觉得啲酱太抢,食唔到个芝士味,唔算好惊艳。Fries的摆盘几搞笑,满泻于纸杯仔外,但仍在纸袋内,咁点解要用个纸杯呢?? Fries据称是用花生油炸,钟意佢连皮,食落好食过老麦好多好多。