2021-01-23
中午同同事去咗旺角T.O.P食晏,搭地铁劲快劲方便,舒服过喺自己区揾食,因为唔使喺人群中穿插。我哋去咗四楼嘅「No Money So Lonely」食晏,个名又搞笑又惨😝😭。餐厅空间超大,分唔同区域,每区环境装修都玩味十足,别出心裁,相当型格😎。呢度就连🍽餐具同纸巾都有经过精心设计,抵赞👍!餐牌上嘅菜名好正,不过如果读出嚟会有啲尴尬😳,哈哈。食物种类包括小食、沙律、薄饼、意粉、饭、甜品以至各式饮品。生旧素叉烧好过生你比萨配秘制麦芽糖酱($108),🍕薄饼直径大约9至10吋,系薄脆批嘅款式,所以唔惊会食到滞咗。依个可算系素Pizza,因为用上素叉烧,应该系豆类制品,不过都系真肉好食啲🙈。酱汁方面,起初食觉得甜甜哋,几新奇,但两个人食到尾就有少少腻,所以建议多啲人Share食会好啲。烟三文鱼海鲜酱意大利面($112),🍝扁意粉卖相唔错,口感弹牙、有嚼劲。骤眼睇都已经觉得好多汁,食落果然无落差,不过估唔到嘅系原来「海鲜酱」系咁辣🌶,仲要唔系BB辣𠮶种呢,但确系几惹味嘅🤤。烟三文鱼砌成一朵花🌹,靓得嚟,份量仲要唔孤寒,有三大块!腐皮扎肉($68),可能由于系炸嘅关系,佢系呢餐最迟上嘅食物。🍢腐
餐牌上嘅菜名好正,不过如果读出嚟会有啲尴尬😳,哈哈。食物种类包括小食、沙律、薄饼、意粉、饭、 甜品以至各式饮品。
总括嚟讲,餐厅唔系净系得个样,食物出品都好好食😋。以商场舖而言,佢定价唔算贵,一百蚊左右都食到主菜,又够饱。女店员靓女又好人🙏🏻,会主动介绍菜式。推介🌟!