2013-05-09
3-5-2013 (Fri)放工后买啲面包畀男友作为第二日要OT时食,佢吩咐唔好买有咁多肉同酱o既面包,因怕摆得耐会变味.于是我买$5.50o既半磅麦方包, $4.00o既香葱鸡肉包同唔知几钱猪仔包.畀钱时,老板叫我拣多个.我唔明.佢话面包买二送一,拣多个猪仔包啦.啊,咁我拎多个啦,夹埋都系$12.00.第二朝,男存话唔使带返工喇,因为外卖都大大盒,好够饱,啊.咁呢朝食啲啲啦,尤其是要食香葱鸡肉包,我同佢食半个,男友唔知我切开,切开o左之后,佢话嗅到有人整o野食o既味道.当我拎o黎食时,佢话原来系呢个,哈哈.呢个馅唔多,馅料仍有啲湿润,但味道一般,不过唔霉都已经好好.之后我都不时食啲包,食个猪仔包先,呢个正常啦,咸咸地.然后食麦方包,我买o既时候明明见到麦粉,但点解o系屋企睇好似冇,唔系,系有,不过冇咁多.食落其实都系正常冇乜问题.原本亦唔想写呢个食评,只因o系5-5-2013 (Sun),重剩返5片麦方包,就同男友o系朝早整餐蛋治食o左佢,点知拎到中间,有两片系穿o左大窿.点解会咁o架?系佢o地镑时见多o左,所以o系中间两块掰出o黎摆返入去?人o地一心整三文治,咁咪中招啰?其他:已经
同酱o既面包,因怕摆得耐会变味.
咁呢朝食啲啲啦,尤其是要食香葱鸡肉包,
之后我都不时食啲包,食个猪仔包先,呢个正常啦,咸咸地.
其他:
已经冇家家颂自己o既胶袋喇,呢o度生意真系一落千丈?