2018-04-17
今晚行开去熊猫 🐼 Aeon 之后四围揾食~ 行过见尼间主打家常味西餐所以帮衬吓~入面小位所以逼逼哋~ 😮😮😮一坐底好有趣~ 竟然见到张咁嘅嘢?!😑😑😑开头见到咁多选择都感觉良好~ 老板娘又极力推荐~ 所以一个叫咗「法式红洒鲜茄慢煮牛肩肉红米饭」一个叫咗「日式焼汁牛肉杂茹盖饭」+ 抽子沙冰 & 热柠茶~ 😋😋😋但系落完单入厨房,竟然回覆话冇晒「饭」?!所以转「意粉」啦咁~ 我哋即时 O 咀 😧😧😧,我直情想起身走,因为尼 2 个𩠌味浓汁多一定要夹饭先好食㗎嘛~ 夹意粉惊太喊~ 但系我女友又话唔想行黎行去咁,心棯佢哋自己应该知道因应饭粉分别自动调节吓汁𩠌比例,所以照 order~ 😑😑😑一上个汤饮落其实值得一赞,菜香味浓 👍🏻👍🏻👍🏻但系一上 2 个主菜真系中伏了~ 冇调节汁𩠌比例,所以个日式烧汁一食就得个喊字冇其他味,个慢煮又系冇味,连红酒味都冇,唔知系咪又系咁啱冇晒红洒呢?!普通淡茄汁味,牛肉肉质本身唔觉似慢煮,似普通低温汁煮多 D~ 因为我本身拿手绝活就系「红洒牛尾」次次煮亲全屋红酒香又棯又入肉,女友拿手绝活就系正式用慢煮神棍 嘅「慢煮」肉质真的粉红鲜嫩入口即溶~ 所以可能有一点
入面小位所以逼逼哋~ 😮😮😮
一坐底好有趣~ 竟然见到张咁嘅嘢?!😑😑😑
一上个汤饮落其实值得一赞,菜香味浓 👍🏻👍🏻👍🏻
但系一上 2 个主菜真系中伏了~ 冇调节汁𩠌比例,所以个日式烧汁一食就得个喊字冇其他味,个慢煮又系冇味,连红酒味都冇,唔知系咪又系咁啱冇晒红洒呢?!普通淡茄汁味,牛肉肉质本身唔觉似慢煮,似普通低温汁煮多 D~ 因为我本身拿手绝活就系「红洒牛尾」次次煮亲全屋红酒香又棯又入肉,女友拿手绝活就系正式用慢煮神棍 嘅「慢煮」肉质真的粉红鲜嫩入口即溶~ 所以可能有一点要求吧~ 🤔🤔🤔 反而柸柚子沙冰真的超正~ 可以再试 😹😹😹
走前再同老板娘讲了意见,告诉其实如果冇饭就索性唔好出尼 2 个菜好过,因为同意粉真系好唔夹会出事~ 😬😬😬