2012-12-26 11 浏览
今日好想食火锅,番工到放工都一直挂住打火锅。所以点都要去食番下!揾晒朋友出动先得,火锅要多人食先正架嘛!! 7点几,其中一个朋友已经先去到坐低左,本身想叫作叫定个药膳鸡煲先,不过原来佢未食过,所以决定等齐人再叫。点左 ~ 麻辣鱼锅 . 鱼好新鲜,滚到出黎d汤水其实好清甜, 入口又会辣辣地,鲩鱼肉刀好滑下。四宝丸 . 有墨丸,牛丸,龙虾,贡丸,呢几样都教为出色,粒粒君云而且爽口弹牙。肥牛 . 丽牌两碟,无变衣好好味,同出面D急冻肉无得比。沙爆鱼肚 . 细碟左小小,不过用料算中上,值番!而且鱼肚滑无沙。自制鱼皮饺 . 皮刀系好有口感,最紧要系肥膏唔用料足。水鱿 . 录完仲好爽弹牙而且几香鱿鱼味添。夫妻肺片 . 新鲜,而且够干净,爽ロ!!凉拌莲藕 . 古唔到呢到有得食,细细个个阵ah妈成日整,同呢间味道不相伯仲。爽口,食个时又藕断丝连,好特别,推介!成晚野食静系记得个大概,我地一行七人,饮左好几枝花果茶同蓝妹,最可惜我想食既响玲卷同鲜鱼卜都缺货,有啲失望,不过整体系好味的!推介!

肥牛 . 丽牌两碟,无变衣好好味,同出面D急冻肉无得比。
自制鱼皮饺 . 皮刀系好有口感,最紧要系肥膏唔用料足。
水鱿 . 录完仲好爽弹牙而且几香鱿鱼味添。
夫妻肺片 . 新鲜,而且够干净,爽ロ!!

• 麻辣鱼锅、沙爆鱼肚、鱼皮饺