2010-03-30 2 浏览
寻日同honey出开旺角,谂住食埋嘢至返屋企,响花园街一带行咗一阵,睇极都唔知自己想食乜,突然之间响我个脑海入面谂起上海面,之后就捉咗honey去罗坤发喇!(((其实我自己之前都已经食过一次,觉得佢地啲上海幼面都几好食。)))Honey叫咗个『A+B+C』餐,即系牛根猪扒菠菜面。佢都话啲面好食,而且个汤又够清。我自己就叫咗个『A+B』餐,即系牛根鸡翼上海幼面。其实我只系比较钟意食佢果度啲上海幼面而已。至于啲𩠌方面就不过不失啦,未至于入唔到口咁啰!(((我之前食过一次猪扒上海幼面,啲猪扒同出面好多餐厅一样,唔太特别。))) 顺带一提,去得呢啲旧式舖头食嘢,都知道啲伙计唔会特别好服务咖喇!(((但系我上次去果阵唔系咁咖)))!不过,都唔驶侧哂身挨埋墙,仲撬埋对手面露不满咁企响啲食客面前等落单啰,好似嫌我地睇得耐咁!劲黑人憎! 之后我都忍唔住同我honey讲,你快啲叫啦,如果唔系人地一路撬住对手等你咖喇 (((摆明系要俾说话果个阿姐听)))!

2010-03-29