2023-05-05 235 浏览
今日同朋友去咗铜锣湾食烧肉,拣咗间万丸烧肉,听讲佢地有日本直送猪肉和牛放题,好心动呀!我哋订咗个$348嘅特上烧肉放题,可以任食120分钟,仲有Häagen-Dazs雪糕送,好抵食呀!店内装修好日式,木头色调好温馨,座位都几宽敞,唔会好挤迫。佢地用QR code落单,方便快捷。我哋叫咗好多款牛肉、猪肉、鸡肉同海鲜,全部都好新鲜,肉质都好高。最正嘅系佢地嘅寿喜烧汁日本A4宫崎和牛五花肉,油花分布均匀,肉质细腻嫩滑,入口即溶,配上寿喜烧汁同温泉蛋,真系极品呀!另外我都好钟意佢地嘅安格斯牛小排同香葱薄牛舌,都好香口多汁。猪肉方面我推介日本千岁豚肩肉同锦爽鸡腿肉,都好弹牙有咬口。海鲜方面我最爱帆立贝同青口,都好大只鲜甜。除咗烧肉之外,佢地仲有唔少小食同主食可以拣,例如唐扬鸡软骨、一口紫薯、清汤牛坑腩、紫菜饭等等,都好出色。最后食埋个雪糕收皮,真系食到好满足呀!万丸烧肉真系一间高质素日式烧肉放题餐厅,性价比之选。下次一定会再去试下其他款式嘅烧肉同海鲜
2023-03-22