2019-05-27 364 浏览
午餐食到好饱, 到左食饭时间都唔系好饿所以就约个朋友饮杯野食少少野就算, 记得之前睇过介绍Helen's酒吧既资料觉得都几吸引, 所以今日就黎试试一打开lift门, 我突然间觉得自己离开左香港咁餐厅既装修好有泰国feel, 墙身上面有精致既雕刻装饰, 连柱身都有立体既雕刻所有雕刻都做得好细致, 有咁靓既环境, 影相打卡话自己唔系香港应该都大把人信呀Helen's既餐牌上面酒类既选择都好多, 啤酒, 生啤, Whisky, Vodka, Wine, Cocktail.......etc而我地就比呢度既Signature Cocktail吸引左, 因为Menu张相好靓呀, 同埋餐厅好细心列出左个浓度可以因应返自己既酒量去选择返一杯适合自己既我同朋友分别叫左一杯5.2.0, 一杯Maze5.2.0 $68520酒精浓度较低, 以野莓同榛子为主, 酸酸甜甜, 几好味杯cocktail真系好靓, 满满少女心既粉红色, 好衬我丫Maze $68呢杯酒精浓度较高, 但系饮落去都唔会觉得太浓烈因为有homemade 既butterfly syrup, 另外加左青柠落去个感觉好fresh 饮饮下酒就会觉
午餐食到好饱, 到左食饭时间都唔系好饿
觉得都几吸引, 所以今日就黎试试

一打开lift门, 我突然间觉得自己离开左香港咁

可以因应返自己既酒量去选择返一杯适合自己既
我同朋友分别叫左一杯5.2.0, 一杯Maze

5.2.0 $68

Maze $68
呢杯酒精浓度较高, 但系饮落去都唔会觉得太浓烈
5.2.0 / Maze

饮饮下酒就会觉得口痕, 呢度都会有轻食供应
我地叫左个海鲜忌廉汁意粉$68, 几creamy, 味道唔错
另外仲叫左一口炸嫩鸡$68, 炸桨唔会好厚, 鸡肉都滑, 佐酒一流

餐厅都坐得好舒服, 绝对好适合放工或放假黎饮杯野relax下呀
2019-05-25
5.2.0 / Maze