2018-04-18
本人实在系太钟意食盐水鸡,竟然发现返工𠮶头有间新开嘅盐水鸡店!收工就即刻去试啦!去到本身以为无位子供应,但原来转入去都有10多个位。买嘢食出面呀唔该~虽然系同男朋友一齐食,不过就一人嗌咗个一人餐($45),因为咁嗌平过食一只鸡(净鸡$108),又感觉抵啲。因为包任拣三款配菜,7蚊10蚊都拣得,另外仲可以加7蚊拉面。同男朋友都拣咗原味,即系台湾食开𠮶只味。我觉得鸡都几身,味都好够,唔错。但啲配菜就真系唔太入味啦。份量唔多,男仔可能要加埋拉面啦。饮品嗌咗一杯爆奶红茶(L$28)。几特别但个人唔太好,啲奶盖咸咸地几好饮,茶底唔系特别香浓,价钱唔系平,会宁愿买连所店嘅黎饮。饮饮下就发现个爆字点嚟,原来系加咗啲爆炸糖,不过就系酸味,有啲似芒果味。系特别嘅,但个人觉得有少少多余。总括而言,如果有机会再食都唔会特别抗拒,但会拣啲唔洗吸味都好食嘅配菜。btw一时过下口瘾都ok嘅同埋服务态度都好好~
份量唔多,男仔可能要加埋拉面啦。
系特别嘅,但个人觉得有少少多余。