2004-09-22 7 浏览
前两日食沧浪庭时经过, 见到呢间coffee shop, 环境几静, 而且供应illy coffee, 又有早餐食, 所以趁放假就同家姐过左黎食早餐. 要左个american breakfast set($28), 窝夫配鲜果盒(可以拣橙汁). 以为叫得set就一定有杯咖啡/茶, 点知waiter话个set无包餐茶. 我见食评话杯cappuccino好水, 就无叫到咖啡.窝夫即制, 要等5分钟. 我地先食鲜果盒, d鲜果几新鲜, 有火龙果, 西瓜, 菠萝, 蓝莓, 份量都几多, 唔错. 个窝夫形状同坊间o既唔同, 呈椭圆形, 反转就好似一只船仔咁. 我同家姐打趣, 话人地会摆条热狗肠入去做窝夫热狗. 个窝夫几好食, 唔甜, 外脆内软, 不过份量实在太少啦! 食完好似无食过野咁!$28有好环境, 又有咁新鲜o既生果食, 其实系几抵. 不过我会建议佢set高少少个价, 增加早餐o既份量(at least俾多一块窝夫丫!)