2015-03-02 275 浏览
情人节好多人,识食紧系情人节前夕同单身朋友食转糖水先。个人来讲,其实比较想支持小商户多过连锁店,所以夜晚食糖水多数如果有都会去d非连锁店既铺头。连锁店食来食去都系果d,小商铺平d,又无咁闷。果头附近都有甜品铺,殿堂级、满记etc,价钱下下$4x,情人节单身已经好惨,想食平d。于是见到小红帽甜品屋,D价钱相对平D。 虽然依然都系有$4x既野叫,但至少我见到$28有窝夫脆脆配雪糕我叫。呢个系窝夫脆脆配绿茶雪糕,D绿茶雪糕相对来讲甜左d,无D高级绿茶雪糕既苦味。但小店同呢个价钱来讲,我觉得系ok既 行街食糖水都系为左坐下,食下野吹下水,唔使要求D朝圣雪糕店Lv既~呢个就系窝夫脆脆配曲奇,可以自己拣配咩味雪糕,有朱古力、云呢拿、绿茶、曲奇etc,全部都系$28。 D窝夫脆脆几好食,比预期好,脆得来入面软熟,配合雪糕一齐食,外冷内热,口感唔错!最后比埋张单你睇,真系$30有找,仲要唔使加一,小商铺值得支持呀!

题外话/补充资料: 可以试下D沙冰,比其他铺头平,又落得多料(见隔离有人食xd)
2015-02-13
  • 可以试下D沙冰,比其他铺头平,又落得多料