2017-04-04 121 浏览
早排順路同朋友行開越秀廣場再去埋mikiki 一田超市買D日本零食同埋日本清酒飲,順便係附近食埋先鬆人,我朋友想食西餐又要食甜品,真係俾佢攪到我頭暈暈,好彩又俾我見到呢間餐廳兩様都有齊,咁就一於幫襯又可以了結佢要求我地點一set晚餐&Gelare 's Big Breakfast 同埋一份waffles 先來係Big breakfast 份量十足,有煙三文魚&早餐腸&煙肉&火腿&炒蛋&牛油粟米粒&焗蕃茄&田園沙律&鮮茄焗豆&蘑菇同牛油多士。炒蛋香滑半山熟,煙三文魚肉質鮮嫰,煙肉鬆脆,田園沙律蔬菜夠新鮮,加埋早餐腸啖啖肉配埋焗豆同粟米。再來係黑松露野菌大烤菇意大利飯加埋是日餐湯係蘑菇湯,湯底香滑綿綿,蘑菇粒有𡁻口香濃未食已聞到濃濃黑松味,烤菇夠大隻咬落多汁又滑,燉飯黏口加上黑松露粒提升層次,食落較清新再來係甜品雪糕,因我地食餐可以加錢食先來一杯單球,honey malt crunch雪糕球非常香滑廷身又結實,入口非常有囗感,加上蜂蜜香甜同糖脆夠濃郁,配撘完美又好食最後窩夫要咗兩個單球同埋加鮮果雪糕球有雲呢拿豆& 曲奇妙趣窩夫香脆鬆軟,加埋雪糕濃郁同生果一齊食更恰到好處,可以中和番冇咁滯,
先來係Big breakfast

最後窩夫要咗兩個單球同埋加鮮果
雪糕球有雲呢拿豆& 曲奇妙趣
窩夫香脆鬆軟,加埋雪糕濃郁同生果一齊食更恰到好處,可以中和番冇咁滯,食到超飽才回家
同埋呢度D雪糕超好食,唔會差得過D大品牌Hxxx同Dxxx。