2011-03-26 374 浏览
从杂志介绍的法、意式私房菜,价钱不算贵,厨师有心思,好食,诚意小店!一间属于法国式嘅私房菜,上楼舖布置简单有心思。 清洁整齐,实而不华。 有d似宜家示范单位,坐得好舒服。 晚餐每枱安排只有一枱客,所以唔会赶你走,可以慢慢长谈。 服务员虽然只有一位,但相当有效率同细心。自家制面包非常特别,外皮脆面包心软软似橡皮胶,好有麦香,好好食,我们食完又食品!黑松露酿春春蛋,好香好滑落!菜花汤,足料又香港!巴马火腿沙律,火腿有咸香,配上西芹粒、苹果粒同罗马生菜,自家调嘅dressing亦好好味,赞!主菜有煎鲈鱼或者牛扒,我叫咗煎鲈鱼,新鲜又唔干皮,连埋蕃茄酸酸汁,非常醒胃!甜品有暖朱古力蛋糕配雪糕,喜欢朱古力有少少苦,好好味道~~~最后送上花茶一杯,画上完美嘅句号。 感觉好温馨~~~~
黑松露酿春春蛋,好香好滑落!
菜花汤,足料又香港!
最后送上花茶一杯,画上完美嘅句号。 感觉好温馨~~~~
2011-02-16
庆祝纪念