2018-09-12
睇过杂志报道有关呢一间餐厅,已经好想过嚟试吓,后尾连电视都报道,就的起心肝要过嚟。有心嚟嘅朋友要早少少到,会比较容易揾位。$55两𩠌饭,包一个汤或者饮品,价钱公道。我叫咗四季豆炒牛肉同咸蛋蒸肉饼,食物好快就黎到。味道唔错,并唔系一般茶餐厅𠮶种油腻同味精,而系屋企家常便饭嘅味道。份量对女仔来讲可能大左少少,男仔可能未必够。服务方面,有留意餐厅背景嘅朋友都知道呢间餐厅嘅故事,系一位妈妈为咗有特殊需要嘅囡囡而开,目的系希望有需要嘅人能够多啲接触外面嘅世界。所以系餐厅,其他服务员都系有特殊需要嘅人。睇来好多客人都知道呢个情况,所以大家系点餐嘅时候都多咗一份包容同体谅。最令我感动嘅,系我见到老板娘个一份爱心,会细心留意服务员嘅需要,喺旁边提点佢哋,令佢哋建立自信,能够投入社会。祝福你哋,我一定会再返嚟帮衬!
祝福你哋,我一定会再返嚟帮衬!