2024-05-15
呢间cafe行怀旧昭和风,好特别!☕️装修好似屋企咁warm! 仲有好日系嘅感觉,佢哋近排仲退出开心果系列甜品同饮品💚,仲有转左主食Menu,咖喱就系最新嘅出品😍‼️‼️:-1️⃣「松叶蟹膏甲罗烧饭🦀($148)」有好多三文鱼子同埋松叶蟹膏!捞饭一流,重点系兰王蛋~Japanese Miso Crab Meat Rice👍🏻-2️⃣「京葱牛柳寿喜烧汁忌廉盖饭($158)」牛柳脂肪比例唔高但系好juicy一啲都唔鞋!,佢哋个饭系灵魂,充满蒜蓉牛油香味,再配埋兰王蛋汁,同我黎10个thanks🇯🇵~ Beef Sukiyaki Donburi👍🏻-3️⃣「焙茶忌廉日式丸子雪糕牛角窝夫🥐🤎 ($98)」卖相好靓,焙茶味好浓!窝夫好香脆,啲雪糕会慢慢溶化!~ Hojicha Cream with Japanese Dangoand Ice Cream Croffle👍🏻-4️⃣「七味柚子鱿鱼(刺身100g)($68)」超好食😳,有啲酸汁同柚子醋嘅香味!鱿鱼一条条都好滑好有咬口~Japanese Yuzu Squid (100g)👍🏻-5️⃣「焙茶/开心果拿铁($50)」佢哋啲拉花好特别!系骆驼同熊猫🤣~Hojicha/
1️⃣「松叶蟹膏甲罗烧饭🦀($148)」
2️⃣「京葱牛柳寿喜烧汁忌廉盖饭($158)」
3️⃣「焙茶忌廉日式丸子雪糕牛角窝夫🥐🤎 ($98)」
and Ice Cream Croffle👍🏻
4️⃣「七味柚子鱿鱼(刺身100g)($68)」
5️⃣「焙茶/开心果拿铁($50)」
佢哋啲拉花好特别!系骆驼同熊猫🤣~Hojicha/ Pistachio latte