2005-01-10
20050108 1.30pm睇左<饮食xx> 介绍o黎试. 写住2pm 收舖, 1点放工即飞地铁o黎试.好彩, 仲有几10人同我一样, 成间舖爆满有排唔收得舖. (见有一半人都系睇o左杂志o黎试o既, 传媒威力可真够劲)试了杂志推介的窝蛋牛肉饭($29), 加支可乐(中玻璃樽装, $8). 牛肉juciy, 不是干柴皮, 落豉油唔洗多本身都好够味, 唯一美中不足系无乜饭焦, 始终不是炭炉煮(杂志写系用面包炉焗的).最有趣的是其中一个老板娘个仔, 睇佢8,9岁左右, 劲乖, 又识帮手收钱执台落单, 同埋好好笑, 劲多乌龙o野, 但系无人会怪佢, 净系会觉得佢乖, 我觉得呢度好homey. 5分service 分系比呢个细路o既.埋单$37, 唔平, 但系我觉得抵食. 最紧要系我呢o的独居老人食到一阵屋企除, 有钱都买唔到.