2015-09-23
大家都知我系一个穷鬼,穷就乜工都要做,最近当然系做月饼送货员啦,今日送到观塘一间楼上铺,店内主要卖韩国护肤品、衣服、食物等,店内另一边是一间小型Cafe,环境清静,仲有熊大陪你食,又有韩文歌听,都有好多特色小食、甜点、饮品供应,不过要去返另一边收银处购票后,再行返去Cafe俾单,再揾位坐低等食,我是一个穷鬼,所以点了第二最平嘅芝士蛋多士($18),而最平系$16嘅棉花糖多士,但我对棉花糖兴趣不太,所以食蛋多士,其实最平食物应该系马卡龙,$8一件,不过起码三件($24)先有饱肚感觉。等了十分钟,芝士蛋多士到了,单看卖相平平无奇,但将脆脆的多士一切开,蛋汁在半溶芝士下流出嚟,味道好夹,我很喜欢食芝士及半熟蛋,这个正合我心意,$18坚抵食,点解无饮嘢,因为无钱同有冰冻蒸馏水供应。