2015-05-15 472 浏览
好多男士最头痕就系同女朋友食饭但又冇钱请,又唔想食D太cheap既野比佢睇死,呢间餐厅就岩哂想扮阔绰既一众男士们,有好似高级餐厅既享受但每人平均100蚊有找。 小食方面有以下呢个,粟米味劲浓郁香甜,而且忌廉令碗汤既稀稠度岩岩好,仲加重左粟米既香味,趁热饮最佳块簿饼虽然冇咩馅料,但食落咸咸地卜卜脆,当法包咁点浸小小汤更加有风味。相中仲有一杯水蜜桃茶餐饮,跟餐叫唔使另外加钱,佢胜在够大杯而且选用碎冰,既有冰凉既感觉又唔会溶冰之后冲淡左味道,不过略嫌太甜,落单个阵叫少甜就岩岩好啦,茶同甜味就会配搭得天衣无篷。另一款小食系薯角配鸡球,惊肥既女士都唔使怕,佢唔会太多油而且炸到岩岩好脆,食个阵入面仲系热辣辣加鸡球下面系沙律酱配生菜丝,平时就唔会食下面用黎吸油既菜,但今次呢个伴菜连鸡球食好夹,带出清新既香味。想食D饱肚D既有以下既主菜,,最欣赏佢既配搭可以一次过比你食到两款食物而份量又唔会太多。薄饼适合唔想咬野既人,饼底又脆又薄,只系略嫌个意粉太干,食唔到个番茄酱既味道。不过卖相已经够哂吸引。最后要介绍呢款肠仔意大利饭,虽然只有肠仔做𩠌,但精华系意大利饭既酱汁,讲唔出系咩酱,但食落口咸中带甜,值得

粟米忌廉汤配簿饼

薯角配鸡球
辣肉肠薄饼配番茄蘑姑意粉
最后要介绍呢款肠仔意大利饭,虽然只有肠仔做𩠌,但精华系意大利饭既酱汁,讲唔出系咩酱,但食落口咸中带甜,值得一试,亦唔算太干身
肠仔意大利饭
2015-04-30