听人讲天盛街市开咗个立食区,呢日就约埋两个friend一齐嚟睇吓因为本身都食咗啲嘢,行咗入嚟冇耐见到有间叫大饭糖嘅甜品店,就决定饭后甜品呢间糖水店铺仔细细,系专做外卖嘅,不过Menu上面都有好多好多糖水可以俾你选择我就叫咗个3.5软雪糕红豆冰味道比想像中更香浓,而且啲红豆又淋又香甜,冻冰冰食,开心我另外两个朋友就拎去出面慢慢食芒果之城($38),系芒果加星星。雪糕。黑珍珠。水昌等等沟埋嘅糖水我试食咗啖,唔同嘅材料Max埋一齐口感丰富,芒果味仍十分突出,好好食另一个friend叫咗蛋白杏仁茶加小丸子($35+$6)好多蛋白好滑,加埋小丸子增加口感,杏仁味好香浓,好有养颜feel最后我哋就咁样睇住星星食住糖水吹水,天水围本身唔系太多就脚美味糖水店,呢个外卖小店真系唔错,味道选择都上乘,值得encore
我就叫咗个3.5软雪糕红豆冰
味道比想像中更香浓,而且啲红豆又淋又香甜,冻冰冰食,开心

我另外两个朋友就拎去出面慢慢食
另一个friend叫咗蛋白杏仁茶加小丸子($35+$6)

• 杏仁茶蛋白
  • 芒果之城