2021-10-07 732 浏览
第2次嚟鮨廷食晚餐🍣好开心呀!依家仲有凳坐🪑❤️第一次系几年前误打误撞嚟食,想试隔离间立食寿司,但实在太多人,见鮨廷有位就入咗嚟食,食完真系好满意,一直都想encore🤤🤤🤤后来都试过隔离𠮶间(请追post😂)但同样都系立食,鮨廷嘅刺身系新鲜好多,肉质唔胶,同埋佢赤醋饭嘅调味适中,唔会太咸/酸/湿👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻饮食记录:真鲷寿司真鲷油脂丰富肉质嫩滑,入口即化,带少少筋性,但令刺身感觉更新鲜鱿鱼寿司鱿鱼肉质好好,外层滑中带绵,内层唔胶,唔会太硬,配上𠝹纹后口感更丰富灸帆立贝寿司如图示,帆立贝表皮微微烧焦,无火枪gas味,但肉质仍然嫩滑,保留到刺身口感😋灸三文鱼腩寿司鱼皮烧得焦香,但鱼肉都应该真系熟咗😅不过当食烧三文鱼仲要系腩位,好味嘅~深海池鱼寿司深海池鱼虽然无入口即溶嘅口感,但肉质都算嫩滑牡丹虾寿司牡丹虾略嫌肉质有啲薄同埋唔够弹牙飞鱼籽寿司飞鱼籽都几大粒,同埋好少食飞鱼籽会食到好清凉好新鲜嘅感觉,但佢有😯👍🏻但唔知系咪style觉得卷得有啲太随性😅中拖罗寿司对我嚟讲有啲啲腥,但肉质唔错

饮食记录:

灸三文鱼腩寿司
灸三文鱼腩寿司

深海池鱼寿司
深海池鱼寿司

深海池鱼虽然无入口即溶嘅口感,但肉质都算嫩滑

牡丹虾寿司
牡丹虾寿司

牡丹虾略嫌肉质有啲薄同埋唔够弹牙

中拖罗寿司
中拖罗寿司

对我嚟讲有啲啲腥,但肉质唔错
灸帆立贝寿司(左); 灸三文鱼腩寿司(右)
2021-10-03
飞鱼籽寿司
灸帆立贝寿司(左); 灸三文鱼腩寿司(右)
  • 炙帆立贝