2021-02-06
立鮨荃湾开左新分店呀🍣‼️原本以为都系要企系度食 但见到其实有位坐🤩间隔系好似omakase咁围住bar枱坐新开业都好多人排队 所以我就叫左takeaway带翻屋企食😋😋呢度嘅寿司有平有贵 可以视乎个人口味去拣🙆🏻♀️🔺火炙三文鱼 ($9/件)🔺火炙左口鱼 ($20/件) 🔺火炙松叶蟹脚 ($30/件)🔺活赤贝 ($30/件)🔺中拖罗 ($38/件) 🆕黑松露玉子 ($15/件) 🆕黑松露赤虾 ($22/件) 🔺立鮨寿司拼盘 ($78)佢地嘅寿司饭系茶色 用左红醋而唔系透明个只食落唔会酸 唔会抢左鱼生嘅味道🙆🏻♀️火炙类无额外加mayo/黑椒去烧 烧得香口 有焦香嘅味道 松叶蟹脚烧完都仲系好juicy😍😍大推呀鱼生方面当然系主攻拖罗🤤🤤今次试左中拖罗 因为只系中所以未至于入口即溶 不过油脂味岩岩好 同埋都好新鲜另外赤贝都好好食 够爽口同弹牙🥰仲有海水味🉐💯见佢地期间限定做紧黑松露系列 唔执输都叫左两旧试下黑松露酱都香嘅 加玉子感觉都唔错不过加赤虾反而就唔算话好夹 味道唔算好震撼好唔好食就见人见智啦最后仲叫左个set 因为有海胆😍😍😍都几creamy 同埋都甘甜 绝对冇腥臭味💯💯
原本以为都系要企系度食 但见到其实有位坐🤩
间隔系好似omakase咁围住bar枱坐
呢度嘅寿司有平有贵 可以视乎个人口味去拣🙆🏻♀️
🔺火炙三文鱼 ($9/件)
🔺火炙左口鱼 ($20/件)
🔺火炙松叶蟹脚 ($30/件)
🔺活赤贝 ($30/件)
🔺中拖罗 ($38/件)
🆕黑松露玉子 ($15/件)
🆕黑松露赤虾 ($22/件)
🔺立鮨寿司拼盘 ($78)
佢地嘅寿司饭系茶色 用左红醋而唔系透明个只
食落唔会酸 唔会抢左鱼生嘅味道🙆🏻♀️