2019-12-01
#tastytommy良心食店 (老细澄清与721事件无关 有罢市 派饭 捐钱比星火💛)去过泰国应该都食过粉红或者绿色呢两间水门鸡饭🤤 最近佢开到黎元朗果阵就试左 (真系纯粹想试 唔系惩罚错🤣) 夜晚9点都仲有好多人排队🙈 野食同环境都的确有正宗泰国feel 感觉冇咁颓水门鸡饭💛🐥🐥 $50鸡肉份量几多 鸡皮好滑有弹性 肉质都唔鞋 滑过泰国果d 有鸡味~ 油饭都几有油香 令人好想一啖接一啖咁扒落口🤤 仲可以免费多饭 唔洗好似系泰国咁两啖就食完 虽然价钱系泰国5倍 但整体出色过泰国食到既 机票都悭返!牛汤牛丸生牛肉金边粉 $46生牛嫩滑有牛味 得两大片唔够喉!🥺 牛丸4粒好弹牙juicy 牛肉汤算香浓 至少好食同抵食过后面街间阿叔船面猪/鸡串烧 $13正常质素啦 好过泰国果d又细粒又干争争好多架啦! 沙嗲酱都ok 未算特别惹味脆炸虾波 $36冇咩特别泰式奶茶 $20夜晚要散嗌 质感几厚滑 有茶叶味 甜度感觉上冇泰国咁高 冰既比例都少左
水门鸡饭💛🐥🐥 $50
牛汤牛丸生牛肉金边粉 $46