2024-02-06 206 浏览
朋友话呢一间火锅外卖好食所以趁假期经过观塘就嚟试一试佢二人外卖火锅呢个不得了,最唔钟意洗碗嘅我,佢竟然包埋个火锅盘同盖,连汤壳都有埋,调味料同豉油碟等等都有齐,最啱懒人🤣而且二人火锅嚟讲,佢嘅份量都非常足,冇呃秤!虾汤底+酱汁佢个汤底系多用唔哂晒嘅,结果第二日攞咗嚟煮面,汤底够浓够咸,点都好过清鸡汤啦!蔬菜拼盘全部蔬菜都新鲜👍🏻👍🏻炸鱼皮响铃炸鱼皮好食,唔会太咸,而且粉薄,响铃正常发挥,唔系新鲜炸嘅。墨鱼滑虾滑呢个真心有惊喜,墨鱼滑啖啖墨鱼,劲新鲜有咬口,虾滑啲虾又多,啲虾仲系弹牙同鲜甜嘅,全餐最好食系佢!杂锦丸正常嘢,不过有芝士狮子狗😍乌冬二人餐竟然有四个乌冬🤣食唔晒,第二日攞返个汤底嚟煮乌冬,抵咗肥牛肥牛嘅份量都算多,有牛味有雪花,唔系一味得个肥字,质素超出我预算,厚切👍🏻👍🏻
朋友话呢一间火锅外卖好食

墨鱼滑虾滑
虾滑墨鱼滑

杂锦丸
杂锦丸

正常嘢,不过有芝士狮子狗😍

二人餐竟然有四个乌冬🤣
食唔晒,第二日攞返个汤底嚟煮乌冬,抵咗

外卖自取
虾汤底