2024-11-19
最近我地都钟意去食居酒屋,因为食物种类多,又钟意食日本野,所以都去得几密,今次我地系旺角又去左食居酒屋,都几有feel架🏮餐厅由外到内都好日式风格,每当客人入餐厅佢地都会打鼓,好有趣,墙身有贴住唔同推介既食物可以参考🎏🪭烧鸟拼盘($98)呢个烧鸟拼盘包括有鸡翼,鸡肉,鸡软骨,鸡心,鸡皮,一次过可以试晒5种唔同既鸡串烧,大葱鸡肉同鸡心我就比较钟意,多数居酒屋先食到🐥烧鱿鱼一夜干($88)呢个烧鱿鱼做得几好,烧得够香,干身得黎又唔会韧,点埋个沙律酱就仲好食🦑渣滓牛肠锅($128)呢度竟然有福冈最出名既牛肠锅食,汤底食用牛骨汤,d牛肠够晒肥美,仲有大量韮菜同椰菜吸收左个汤既味道,几正😋三文鱼爆丼($128)呢个三文鱼丼名乎其实,真系爆多三文鱼,三文鱼味道新鲜,有d青瓜令佢有d似poke晚清新感觉🍣🥒梅乃宿特浓桃酒($58)今次我有叫酒饮啦,呢杯桃酒佢口感浓厚,桃味都好浓,果香既甜味偏重,好易入口🍑🍶荔枝乳酸梳打($28)好多日式餐厅都有既饮品,荔枝味突出,味道唔错🍹呢间餐厅野食唔算贵,个牛肠锅香港冇咩地方见过有得食,个环境几好feel,系度食有种日本旅行既感觉😛
烧鸟拼盘($98)
烧鱿鱼一夜干($88)
渣滓牛肠锅($128)
三文鱼爆丼($128)
梅乃宿特浓桃酒($58)
荔枝乳酸梳打($28)
好多日式餐厅都有既饮品,荔枝味突出,味道唔错🍹