2024-10-13 0 浏览
到访当日嗌左Dinner set,菜品非常丰富,每人可嗌两款cold appetiser,两款warm appetiser,一份main 及甜品,餐厅亦会提供餐包餐包有几只,个人最钟意系脆饼,加埋个香草酱好夹🧡前菜吞拿鱼配牛油果酱及干蒽味道丰富,口感又有层次,系当日最好味嘅前菜👍🏼,车厘子冻汤酸酸甜甜🍒,够晒开胃,加埋小多士增添味道的变化及口感Caesar salad正常发挥🥗,Beef carpaccio味道带酸够开胃,但不算好特别热头盘田鸡腿,肉质好滑又不失弹性,调味带牛油香另外鱿鱼加入大量干葱调味,比较重口味,整体味道更香口🤤主菜嗌左招牌魔鬼鱼,鱼肉质地好滑,餐厅将魔鬼鱼处理得好好,唔会带有阿摩尼亚臭味,以大量香料调味,令到鱼肉味道咸香,惹味但唔会另人觉得好咸同太重口味,配合苦白菜沙律都不错,令整体口感变化更强👍🏼⭐️三黄鸡肉质都滑,带香草味,加埋甜红椒及洋葱,令到整体无咁油腻,味道都ok,但唔会令人好惊喜,个人觉得未算最好食嘅黄油鸡🍗甜品pistachio cream, raspberry coulis and rosted pistachio,同平时食开嘅开心果甜品不一样,香滑

餐包有几只,个人最钟意系脆饼,加埋个香草酱好夹🧡

Caesar salad正常发挥🥗,
Beef carpaccio味道带酸够开胃,但不算好特别

热头盘田鸡腿,肉质好滑又不失弹性,调味带牛油香
另外鱿鱼加入大量干葱调味,比较重口味,整体味道更香口🤤

甜品pistachio cream, raspberry coulis and rosted pistachio,同平时食开嘅开心果甜品不一样,香滑嘅开心果cream加埋酸甜红苺及烤到好香,好nutty嘅开心果,味道唔会过甜,口感丰富,整体唔会太heavy😍

另外朱古力心太软配牛奶雪糕,味道正常,朱古力流心的部份好多,个人觉得有少少太过多流心,相对上一款冇咁惊喜

总结餐厅食物质素不错,食物种类丰富,餐厅环境装修亦高雅有格调,性价比不错👌🏼😌
另外想讲下佢地嘅服务都好好,staff会主动同客人倾下食物嘅味道,亦好乐意帮客人,态度好friendly 好nice。生日亦会送上即影即有,推介大家庆祝可以到访🥳