2022-11-15
今晚朋友带我去 铜锣湾 - 华香鸡食晚餐,带点古早味道 系 旧香港味。餐厅细细 到处布满不同剪报,席上都有7~8成客,热闹非常。我都系第1次黎,睇menu 都研究左一阵,店员殷勤地主动推介菜式。甘呢餐就系跟佢推介啦~镇店名鸡: (招牌华香鸡 & 乌龙茶香鸡) $118Order 左双拼鸡,货真价实 𦈎典口味 鸡味浓又够滑,岩晒我口味~ 另一款 系秘制招牌白卤水浸制而成,好入味 食得出诚意 用心制作。真系无推介错。豉汁酱 白鳝煲 $70 (冻柠檬茶 +$3 & 黄姜饭 $15)白鳝煲连铁板上,一上枱都炸炸声。店员细心提示我地小心被 白鳝煲 d 汁弹到。 服务态度真好 又有heart ,值得一赞👍👍 讲返 白鳝煲 ,虽然 只有5件,但件件肥美,多肉,煮得熟但又唔会over cook .. 几有口感,配合埋个豉汁酱 一流,真系好岩捞饭食。不过黄姜饭 就一般中既一般,唔够油太干 系一个败笔。
镇店名鸡: (招牌华香鸡 & 乌龙茶香鸡) $118