2024-07-22 1488 浏览
今次我地去左大角咀既一间西餐小店食晚饭,佢舖头唔大,但系坐得舒服,灯光偏暗,有d cafe feel,佢地有一人餐,有二人餐,仲有其他单点食物,我地就拣左二人餐食😄二人餐主菜:慢煮霹雳香辣春鸡($448)餐厅既二人餐价钱取决于主菜既选择而定价,其余所有选项都系同价‼️是日餐汤当日我地饮既系西兰花忌廉汤,卖相唔错,味道都几好🫕是日沙律餐汤可以转沙律,我地就每人要一份,沙律菜新鲜冇黄,胡麻酱都唔悭,绝对充足,所以好满意个沙律🥗黑松露灵芝菇意大利饭呢个意大利饭重芝士,我劲钟意,灵芝菇既量都唔少,黑松露酱好creamy,啖啖都充满酱同芝士,好岩我食🧀 🍄‍🟫牛油芝士鸡翼鸡翼新鲜即炸,够晒脆,鸡翼表面淋满芝士粉芝士粉,我呢d芝士控梗系钟意😋慢煮霹雳香辣春鸡黎到主菜真系好大惊喜,如果有去外国旅行食过一间叫nandos既烤鸡餐厅,一定钟意呢个辣春鸡,佢地可以话接近复制到出黎,果种香料辣汁既味道好正,再睇番menu,原来英文系写piri piri chicken,即系nandos既煮法一样味道,可以系香港食到呢只味,直头系欣喜若狂黎形容🤩🤩🤩🤩福冈县芝士蛋糕最后仲有芝士蛋糕做甜品,卖相几靓,芝士唔会‘漏

二人餐主菜:慢煮霹雳香辣春鸡($448)

是日餐汤
当日我地饮既系西兰花忌廉汤,卖相唔错,味道都几好🫕

是日沙律

黑松露灵芝菇意大利饭

牛油芝士鸡翼

慢煮霹雳香辣春鸡

福冈县芝士蛋糕
最后仲有芝士蛋糕做甜品,卖相几靓,芝士唔会‘漏’,今日食左咁多芝士都未觉厌,食埋芝士蛋糕就perfect🍰

呢间餐厅环境都唔错,仲有唔同特价优惠,星期二既牛扒买一送一,又有任饮啤酒,最正就系我揾到nandos味道,如果佢地有埋个酱无限点就好,到时我真系要疯狂去食先得😆
2024-07-13