2023-02-14
童年回忆沙嗲王🐇2人餐$258🥕白咖喱香茅猪扒饭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️白咖喱汁够多,食落咸左少少,不过用黎𩠌饭都可以接受,白咖喱少少微辣,有4大块香茅猪扒,好香口够juice 。🥕沙嗲特选肩胛肥牛粉丝⭐️⭐️⭐️☆☆粉丝煮到十分入味,沙嗲好香,不过冇以前甘浓郁有d失望。🥕泰好味之叉烧猪颈肉+$18⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️猪颈肉烧得好香口,外脆内嫩,口味偏甜,够大碟。🥕脆卜卜薯条+$10⭐️⭐️⭐️⭐️☆好大碟好多条,系粗薯条,炸得几香脆可口。🥕台式凉拌小黄瓜⭐️⭐️⭐️⭐️☆小黄瓜几新鲜,十分入味,够酸微辣,好开胃。🥕菠萝碧海⭐️⭐️⭐️☆☆颜色好靓,不过饮落5似菠萝,有d波子汽水既感觉🥕火龙果苹果梳打⭐️☆☆☆☆感觉好似冇乜味,就系普通但有颜色冇甘苦既梳打🥕甜品⭐️⭐️⭐️☆☆要左一杯雪糕,另一个系鲜芒果椰汁西米露,芒果够甜,可惜椰汁味道怪怪有杏仁feel,而且好淡,西米系劲大粒个只,5系平常食开糖水舖个d。======详情======沙嗲王 (黄金广场)铜锣湾轩尼诗道502号黄金广场5楼================#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相机食先 #吃货 #吃货日常 #RR吃货
🐇2人餐$258
🥕白咖喱香茅猪扒饭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥕沙嗲特选肩胛肥牛粉丝⭐️⭐️⭐️☆☆
粉丝煮到十分入味,沙嗲好香,不过冇以前甘浓郁有d失望。
🥕泰好味之叉烧猪颈肉+$18⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
猪颈肉烧得好香口,外脆内嫩,口味偏甜,够大碟。
🥕脆卜卜薯条+$10⭐️⭐️⭐️⭐️☆
好大碟好多条,系粗薯条,炸得几香脆可口。
🥕台式凉拌小黄瓜⭐️⭐️⭐️⭐️☆
小黄瓜几新鲜,十分入味,够酸微辣,好开胃。
🥕菠萝碧海⭐️⭐️⭐️☆☆
颜色好靓,不过饮落5似菠萝,有d波子汽水既感觉
🥕火龙果苹果梳打
⭐️☆☆☆☆
感觉好似冇乜味,就系普通但有颜色冇甘苦既梳打
🥕甜品⭐️⭐️⭐️☆☆
======详情======
沙嗲王 (黄金广场)
铜锣湾轩尼诗道502号黄金广场5楼
================
#香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相机食先 #吃货 #吃货日常 #RR吃货 #美食 #香港美食 #铜锣湾好去处 #铜锣湾美食 #RR铜锣湾 #RR茶餐厅 #白咖喱香茅猪扒饭 #白咖喱 #香茅猪扒 #叉烧猪颈肉 #火龙果苹果梳打 #菠萝碧海 #菠萝 #鲜芒果椰汁西米露 #椰汁西米露 #芒果 #薯条 #肥牛 #粉丝 #沙嗲 #沙嗲王