2022-12-15
我系80后至少睇卡通动画长大,姆明一族是我最喜爱嘅动画之一。小时候每一个星期六都会好期待下一集嘅播出!无谂到今时今日香港竟然有姆明主题餐厅 开头以为会好多小朋友,入到去竟然清一式系成年人,可能大家都系同样睇姆明长大,一起来这里细味童年回忆吧餐厅充满北欧风情,又有点日式嘅简约风~圣诞节就到,餐厅入面都放咗啲圣诞嘅装饰 呀美呀!!! 愤怒姆明menu !成本故事书咁~入面图好精美 清一式成年人~ 美 姆明呢?! 淘气阿美的粉红冬日~只有冻饮里面系有忌廉打出来!是士多啤梨和白朱古力鲜奶打出嚟!味道香香甜甜似初恋嘅感觉~系好女仔嘅口味 姆明冰雪探险可以拣冻或者热 其实系一杯椰子味嘅咖啡!饮起来阵阵椰子香!好滑!咖啡味两者配搭上来很合拍!圣诞树饼干味道淡淡的不是太甜,和曲奇饼配搭so perfect 北欧芬兰温馨全日早餐All day breakfast 亮点是那片姆明pancake,伴著一小瓶糖浆,淋在上面非常 热腾腾的热香饼加上糖浆,非
我系80后至少睇卡通动画长大
开头以为会好多小朋友,入到去竟然清一式系成年人,可能大家都系同样睇姆明长大,一起来这里细味童年回忆吧 餐厅充满北欧风情,又有点日式嘅简约风~
圣诞节就到,餐厅入面都放咗啲圣诞嘅装饰
呀美呀!!!
愤怒姆明menu !
成本故事书咁~入面图好精美
清一式成年人~
美
姆明呢?!
淘气阿美的粉红冬日~
只有冻饮
姆明冰雪探险
可以拣冻或者热
圣诞树饼干味道淡淡的不是太甜
,和曲奇饼配搭so perfect
北欧芬兰温馨全日早餐
All day breakfast
亮点是那片姆明pancake,伴著一小瓶糖浆,淋在上面非常 热腾腾的热香饼加上糖浆,非常美味
一份有劲多款食物~包括有一只煎蛋、半个牛油果、烟三文鱼、烟肉肠、茄汁豆和蕃茄,好满足!
史力奇的青酱大虾意大利饭
细心啲睇上面𠮶块芝士印了史力奇
虽然唔系太起眼但系味道超好
极有质素!青酱是由罗勒、菠菜、蒜头、腰果、橄榄油、芝士及柠檬打成的,虽然没有肉类,但口感极丰富,酱汁质地creamy,米的咬感通常是略微坚硬,非常美味
粉红冬日姆明谷梳乎厘$155
Moominvalley with winter souffle 份量惊人!一共三大片,两个人分享刚刚好 白朱古力士多啤梨上面有士多啤梨白朱古力忌廉有阿美同姆明嘅装饰
,口感松软,入口即溶,淋上麦卢卡蜂蜜牛油及焦糖浆,甜度适中,不会过腻。
而且蛋香十足,配上云呢拿奶油及糖浆味道更加丰富!
摆盘相当精致,班戟不会过于湿润,奶油又香又滑,香甜美味又不会盖过蛋香味!
伴碟的鲜士多啤梨又香又甜
So perfect