2017-10-18
是日夜晚系The One有appointment,本来打算放工直接去食晚餐先不过开会开到7pm所以过到黎尖沙嘴就去左The One先,完左先去附近嘅餐厅食dinner😋细个时未去过荔园,所以一直都好好奇佢嘅游乐场系点样,今日去左荔园茶餐厅试左先😆完左appointment大约9pm,个时餐厅只有3-4张枱有人。大约9:30pm餐厅就last order,当时有人想入黎食野但餐厅职员话我地准备收喇~餐厅装潢都几摩登,有游乐场🎠元素嘅画同装饰品:嘢食方面我叫左set dinner,价钱$88-$128跟餐汤,嘢饮咖啡/茶唔洗另外加钱,其他嘢饮/冻饮要加钱。食物都唔错,个意粉🍝希望可以al dante 😆 同埋seasoning可以重少少,味道稍淡,罗宋汤👍🏻咖啡唔加糖都唔会好苦。服务都OK,职员都有礼貌。埋单$88,无加一服务费,系尖沙咀呢区都算OK啦~见menu有小食、焗饭/意粉等嘢食,下次有机会试试😋
餐汤
黑松露炒鸭胸意粉
见menu有小食、焗饭/意粉等嘢食,下次有机会试试😋