2020-10-14
前几日带咗个姪仔去铜锣湾玩,谂紧食咩嘢嘅时候突然之间谂起细个放学成日会同同学去嘅薯仔屋😃上到去个环境同我以前去嘅时候都冇咩大分别,一样系咁多嘢玩,搞到我啲童年回忆都出晒嚟。首先柜入边有大量嘅模型,同埋周围都摆满晒男仔女仔都钟意玩嘅玩具。中间仲有个足球机,大人小朋友都啱玩。见到都好多对父母带埋小朋友一齐黎玩👍至于食物方面谂唔到质素都有中上,我哋今日叫咗个set黎食!首先前菜嘅系有凯撒沙律同埋芝士蒜蓉包,不过不失啦,我自己就好钟意食过凯撒沙律啦。之后要大推嘅就系呢度嘅蜜汁焗鸡翼,呢个鸡翼读得好惹味,而且鸡翼皮觉得好香脆,一咬落去啲鸡嘅肉汁咇晒出嚟 so nice!!! 主菜方面就有一个rib 同埋一个意粉。呢一度个rib 原来都几出名㗎,系必食推介。我姪仔食到连啲骨都想吞埋咁样哈哈。主要系因为呢度嘅酱汁好好味,烧到个rib 好香口,小朋友就最钟意食呢啲香口野👍另外我就比较钟意个意粉啦,而且个意粉份量好大,三至四个人食都得👍酱汁唔辣小朋友都啱食而且个意粉软硬程度适中,餐厅处理得都10分唔错。另外小朋友最钟意呢度嘅特色饮品,呢度既饮品list有劲多款,实一款啱你嘅心水😂今日叫咗两杯我就比较钟意
另外小朋友最钟意呢度嘅特色饮品,呢度既饮品list有劲多款,实一款啱你嘅心水😂今日叫咗两杯我就比较钟意芒果特饮,即系图中有雪糕个杯😜 因为杯野芒果味都几出而且加咗梳打水唔会话太甜👍
突然间谂返起呢间薯仔屋真系陪住我成长😂
以前就系同啲同学一齐上去玩,而家带个姪仔去佢都一样玩得咁开心。突然间有啲感慨时间过得真系快添...哈哈