2018-07-29
记得朋友仔成年半前推荐我黎食,但我懒,迟迟唔行动 (唔系住呢头,所以一直无咩动力)今日有事出开油麻地一带,谂起呢间铺,下午先身体力行到店视察,大部分食物都有图可参考,卖相非常吸引不过见人太多,朋友又未到,就无买野食住,去左做正经野先。行完街,拎住一大袋战利品...好彩赶及关门前到达因为陪我shopping既朋友系第一次黎,所以佢花左d时间睇餐牌。最后我地叫左皇牌炸理鸡肶set (+$10 叫左杯店员推介既青柠菠萝梳打特饮) 同 炸理芝心鸡揼 做饭后小吃帮忙点餐既姐姐好好人,我地谂左咁耐都无吹过我地,一路保持微笑,仲好耐心帮我地服务。点完野食,我地就正式坐定定欣赏下店内既摆设 点餐桌前既Star Wars公仔好吸引,我朋友同佢地黎左个大合照。由于系小店,店内空间唔算大,但感觉一d都唔焗束,有咁多咁可爱既饰品系度都唔会好占空间杯透心凉菠萝特饮好快就上台,系30度高温底下,呢杯野饮真系好消暑好快皇牌炸理鸡肶就上台啦,我地急不及待想试食。不过...因为系岩岩炸起既关系,只鸡肶真系热到飞起,所以只好相机食先听住温拿既歌一路等,终于等到芝心鸡槌出炉啦。个炸粉好薄,一咬就已经发现可以拉丝既芝士,超正
不过见人太多,朋友又未到,就无买野食住,去左做正经野先。
行完街,拎住一大袋战利品...
好彩赶及关门前到达
$22/3件真系好抵食,炸得够热又够干身唔会油立立
食完呢餐,我已经同朋友急不及待拎起个餐单商讨下次黎食要试d咩 真系有种相逢恨晚既感觉
食饱饱抖阵吹下水,临走前朋友仔话我听佢见到 '阿德'...千禧后未必识阿德,但我地呢d八九十后就肯定会认得 <<清洁龙与垃圾虫>> 真系好难得可以见到旧版既佢地,真系充满住满满既童年回忆
呢间充满怀旧情怀既小店已经比我mark左落 '必吃口袋名单',我一定会推介比朋友仔黎食。
炸理卤味,I will be back!!