2018-10-19
仲记得以前细个读书时候去麻布茶房,要储三日钱先至可以去食一次,今时今日周围食饭价钱都唔系平,再次嚟到麻布茶房反而觉得佢好似几抵食。Lunch去食每样都系几十蚊,仲已经有埋我最钟意食嘅番薯雪糕。猪软骨拉面汤底浓郁唔会好咸,猪软骨够入味,咬落好林,拉面软硬度适中,啱晒小朋友食老公钟意食日式咖哩,唔会太辣甜甜好开胃,鸡扒都算大块,连老公食完成个饭都话好饱我就食返我读书时最常食的滑蛋猪扒饭,保持到水准,猪扒唔会鞋,外皮仲系脆添,洋葱汁入晒落啲饭度,每口连滑蛋一齐食,好味小朋友最期待的雪糕时间小朋友食牛奶软雪糕,底部有红豆蓉同麻糬,甜度刚好,雪糕够滑,小朋友超钟意。午餐有coffee or tea附送,老公话咖啡系即磨,好香浓而我就食返我细个成日食嘅烧番薯软雪糕,上面动冬下面热,冰火感觉真系好刺激,配买芝麻酱一齐食好好味,童年回忆返晒黎。
小朋友最期待的雪糕时间
而我就食返我细个成日食嘅烧番薯软雪糕,上面动