男友与他好朋友同日生日,故相约了一伙玩开嘅朋友仔相聚。生日饭完全由其中一个朋友仔拍板,喺边度食,食乜,我地一行人事前完全唔知,因为唔知,所以嚟到呢度,真系万分惊喜,好似走入咗童话国咁!好钟意呢度嘅Decoration,场唔系话太大,墙壁上贴满彩色波波墙纸,周围都系玩具同公仔,瞬间有种胡桃夹子嘅感觉。我最钟意就系呢度d灯,全部都系玩具飞机仔造型,相信都花了些心思才找得到。Board Game什么的都一应俱全,去过很多同类型的Cafe,通常笑完玩完,食过D乜印象都冇乜,但距离写呢篇文都成十日,我仍然好记得𠮶日d食物,质素实在太出彩!🍽😋首先讲下小食——芝士法式焗薯条($53),条条薯条都系手指仔咁粗架,薯条脆得嚟唔会揸到满手油,一口咬落去芝士同绵密嘅薯条夹得天衣无缝。因为有D茄汁系度,酸咪咪又唔会太漏。小食拼盘($108),我最钟意就系个鸡翼同埋芝士波,鸡翼腌得超入味;而芝士波用牙咬埋可牵丝,仲唔断添😋到主食啦,每份主食都会配一杯特饮,所以个价钱都好抵!我地一人叫咗一份,第一个系粉红索尔斯长通粉($128)。上到嚟其实卖相都几普通架,有几分似肉酱通粉,食落口又唔系肉酱意粉只茄汁味,反而奶奶

到主食啦,每份主食都会配一杯特饮,所以个价钱都好抵!我地一人叫咗一份,第一个系粉红索尔斯长通粉($128)。上到嚟其实卖相都几普通架,有几分似肉酱通粉,食落口又唔系肉酱意粉只茄汁味,反而奶奶地,但味道系好嘅,虽然食完都唔知乜系粉红索尔斯😂!

樱花女烧鸭胸螺丝粉($108),呢个好味,鸭胸微微煎过,柔软又多汁,同螺丝粉、青红椒一齐食口感多层次。

食咗咁多意粉,嚟个饭先,西班牙鸡肉炖饭($128)。佢D饭粒比较长身而尖,黏度就冇义大利整Risotto𠮶只米咁劲,口感比较清爽。饭有少少辣,每啖入口都有鸡肉。虽然冇Risotto咁Creamy,但味道都正。

再嚟个多样化选择,菠萝海鲜夏威夷Pizza($188),Pizza是厚底,鲜虾、鱿鱼圈、菠萝都满满的,拎起一块唔小心仲会跌馅,超级丰富。虽然厚底,但完全唔会Um口,热辣辣真系好味过Pizza Hxt。

最后一个系烟三文鱼黑松露忌廉天使面,呢个面真系超级Creamy,而且三文鱼用料完全唔吝啬,大大朵整成一朵玫瑰花样,天使面嘅粗细度极度索汁,但点索都唔会过腍。

嘢饮都好正,推荐花茶同酵素特饮,跟套餐配,酵素特饮里面加了水果,另外还有以苹果发酵嘅物质。酸酸甜甜配上苏打饮料,宁舍解渴。

对了,这里最大的一个特色,就是可以预订靓靓甜品画,可以来图指定订制,亦可以由师傅自由发挥。下面呢幅就系师傅自由发挥嘅,其实都已经好靓!

Cubby呢度真系亲朋戚友一家大细聚会嘅好地方,好Game,有环境,有食物,而且价钱唔贵。成大班人庆祝生日又唔想去Party Room,呢度简直系Perfect之选。

2018-06-20
  • 生日碟