2023-05-17
📍行过D2 Place见到有间好可爱❤️嘅拉面店 装修带点日系🎌复古气息 但店内放满不少模型及日系海报 仲随处可见插画公仔「江大叔」的身影 传统与可爱之间竟然完全没有违和感🙈👻🌀特盛浓厚鸡白汤拉面呢款鸡白汤拉面唔算重口味🙋🏻♀️ 鸡白汤味道清甜 少有地不像坊间鸡白汤底般油腻! 汤底表层有薄薄一层骨胶原膜 食落有少少黏口 拉面几挂汤🍜✅ 炙烧叉烧好厚身 虽然偏肥但入口即溶好好食 仲有2块厚切鸡肉 口感相当嫩滑~因为汤底冇添加任何味精 所以食完完全冇口渴嘅感觉❤️🌀松叶蟹汤拉面松叶蟹汤拉面系期间限定拉面 冇理由唔试一试! 蟹汤蟹香明显 但汤头保持轻盈口感 唔杰身👍🏻 餐厅以樱花虾裹住松叶蟹脚再炸 多咗层次 虾同蟹嘅味道相当配合 几有惊喜~ 3片美国极上黑豚肉优雅地挂于碗边 豚肉呈薄片口感软嫩😌🌀南蛮炸鸡一上枱吓亲😂 Size大到好似拳头咁大! 外层香脆内里Juicy 沾上洒有七味粉嘅他他酱 钟意食香口野嘅朋友仔啱哂😂🙈座位分为吧台及传统卡位 吧台冇得挨住坐得耐会比较攰😂但系好啱情侣闺蜜2人座 好好vibe感觉好Cozy
🌀特盛浓厚鸡白汤拉面
🌀松叶蟹汤拉面