2021-03-31
杏花新城除了有得平民化式shopping,商场入面仲有好多餐厅可以选择,今晚路过见到一间装修充满童话梦幻气氛嘅西餐厅<Cafe Paradise >,门口餐牌食物选择多,意粉、饭类、扒类、套餐都有,而且价格非常亲民,$78起仲有石烧牛扒,不禁被此Cafe深深吸引,当然要试下新野啦!!~<香茅猪扒配白咖哩汁饭 $78>先来晚餐Set dinner,餐汤是粟米忌廉汤,汤入面有粒粒粟米粒,非常creamy幼滑。餐前沙律菜新鲜爽口。香茅猪扒煎得够香,香茅味道特出,味道亦够惹味,而且猪扒肉质松软不鞋口,配埋微甜香口白咖喱汁,送饭吃一流。跟套餐还可以加$10要其它小食,我地加左炸虾饼,虾饼肉入口弹牙美味,值得一试。<美国顶级谷饲牛肩胛肉眼扒 $78>呢个美国顶级谷饲牛肩胛肉眼扒非常抵食,$78就已经有200g,而且仲要系石板烧甘上,可以自己控制熟度,想烧几成熟,由自己话事。另外衹需要加$30,仲可以转套餐,有餐汤、沙律、甜品及饮品,真心抵食。肉眼扒烧完非常美味,牛肉味浓,亦带有肉汁,牛扒厚得来亦够嫰,配埋烧汁及意粉,非常好食。甜品本身配啫喱,我哋upgrade左真中
<香茅猪扒配白咖哩汁饭 $78>
<美国顶级谷饲牛肩胛肉眼扒 $78>
甜品本身配啫喱,我哋upgrade左真中一个做心太软。心太软系即叫即做,朱古力味非常浓郁,入面嘅朱古力浆仲系又热又暖心,配埋云呢拿雪糕,一冷一热,口感一流,非常好味。
饮品要了冻奶茶及忌廉碎曲奇咖啡沙冰(加$15),呢道嘅饮品都几大杯,而且味道亦不会过甜,抵赞!~
整体来讲,餐厅环境坐得非常舒服,而且位同位之间都够晒阔落,餐厅食物质素不错,价钱亦非常亲民,绝对抵食。另外餐厅服务员亦非常有礼,上菜快,服务质素不错,值得推荐呀!