2020-12-03
-Dear Lilly嘅环境一直都比人一种好优雅嘅感觉😍第一次就系同闺蜜黎叹个港女Tea Set👯♀️今次我地两个终于可以黎食个Dinner、欣赏下咁靓嘅夜景,最重要系拍下拖❤️成日听人讲,依度嘅菜式唔系特别出众,但系我地试完之后觉得其实唔差架,都有惊喜🤩我地一黎就叫左个Tuna Ceviche做Starter!佢地个吞拿鱼食落几新鲜,完全无话有种冷藏、雪、同腥味🥰啲牛油果都好新鲜,有啲就生啲,有啲就淋啲,两个口感都好正👍🏻配埋佢嘅Onion soya sauce,酸酸地咁,好开胃,食到心动添💓再黎我地叫左个Smoked Short Ribs Burger🍔佢卖相就唔系特别靓,个面包都有啲烂烂地嘅,打卡就一般啦🧐不过味道就唔错啦😌明白口感好软熟、好容易入口,而个Ribs真系好淋,一啲都唔难咬、唔韧,上面仲有Grill过嘅印,非常有诚意😙而佢旁边嘅薯条系偏幼嘅,唔同啲粗嘅薯条,佢系无咁多油腻感,而且炸得啱啱好🤩我地都叫多左个Lentil Tabbouileh Salad🥗份量都算多,而且好多红石榴粒同小扁豆系入面,加埋啲柠檬汁,酸酸地,又好fresh,几开胃🤣但系食下食下有啲啲怀疑人生😂好
我地都叫多左个Lentil Tabbouileh Salad🥗份量都算多,而且好多红石榴粒同小扁豆系入面,加埋啲柠檬汁,酸酸地,又好fresh,几开胃🤣但系食下食下有啲啲怀疑人生😂好似食紧草咁~如果想食下沙律嘅朋友仔,不妨拣下其他款啦😋
最后我地都叫左个Dear Lilly Heart做甜品❤️味道有惊喜😍佢系白朱古力蛋糕,好Creamy,里面仲有个🍫朱古力慕斯,而外皮就脆脆咁,加埋佢嘅Raspberry汁,酸酸地,令成个Cake无咁腻~但系可惜系影相途中,个蛋糕比我地搞到移晒位😣所以就无得Post比大家睇啦👉🏻👈🏻
Overall黎讲,佢啲菜式都Okay架,价钱都算Acceptable👅,而且啲Waiters都好有礼貌,环境坐得舒服,同朋友或者男女朋友黎倾下计Chill住食,咁依度就啱晒你地😙