前排朋友生日,就约左去佢屋企附近食餐特别点的,点知真系发现几有特色嘅西餐厅😍 港岛东原来真系好多卧虎藏龙餐厅~餐厅在在商场外围,入面装饰好似入了童话世界般,仲有梦幻旋转木马在中间。无论系窗边还是餐厅入面位置,都坐得舒服。🔥火焰芝士配蒜蓉意大利包真系会在你面前🔥烧熔d cheese,又好食又啱晒打卡用😍烧过嘅cheese完完全全出晒香浓芝士味,厚厚的拉丝芝士配上面包同菠萝果酱,好有层次感😋估唔到呢到都有海鲜食,真系啱晒钟意食海鲜嘅我地😆每次觉得shake shake 袋都系考验员工手臂力🦞🦐shake  shake海鲜袋真系好多款海鲜,最最开心系有龙虾尾😍,另外仲有虾、帆立贝、大大只青口等。酱料是微辣得来带有蒜香味,浓度适中,所以同海鲜本身嘅鲜味好balance。龙虾尾几大只,多肉弹口得来肉质鲜甜😋另外大大只虎虾、青口、帆立贝都几新鲜,仲有成6粒带子,份量十足🤩海鲜盘上嘅薯仔连皮食,吸晒海鲜同辣汁精华,啖啖滋味。呢到样样都咁出色,所以真系样样都要讲!❤️梳乎厘奄列真系世一!与其他地方不同嘅系omelette x soffee,入面系超级香浓嘅蛋黄味,内层非常滑香柔软,配cream一齐食更添

梳乎厘奄列

呢到样样都咁出色,所以真系样样都要讲!
❤️梳乎厘奄列真系世一!与其他地方不同嘅系omelette x soffee,入面系超级香浓嘅蛋黄味,内层非常滑香柔软,配cream一齐食更添香滑感。虽然好饱,都忍唔住食晒😝😝
Pineapple  Hat

呢到嘅饮品都好有心思,好ig-able!Pineapple  Hat系菠萝🍍+sprite,甜度适中,上面嘅新鲜菠萝好甜,面层还有烧香了的焦糖,水准几好。

另外一杯点了Fresh Mango Passionfruit Smoothie,系用高杯装,上面满满粒粒passion fruit,配上浓浓的芒果香,甜度适中。

的确系好有水准嘅西餐厅,一定会为梳乎厘再来!😎😋😋😚
Pineapple  Hat