2017-08-26 140 浏览
因为荃湾千色店大特价,所以要去扫货啦,扫完当然要揾嘢食,系Openrice见地下有间Cafe,好似好好坐咁,啱晒我呢D Shopping完嘅人,可以好舒服咁食吓又坐吓。Cafe Swan 门口都已经够吸引,有天鹅嘅装饰,又有花草嘅衬托,好似去咗童话世界咁。入到去见餐牌以西餐为主,有意粉,汉堡,仲有甜品及拉花嘅咖啡,朱古力等,真系越睇越难拣,终于选了“软壳蟹卡邦尼蛋汁意大利面”,呢个一上枱都比佢个卖相吓到,系因为未见过软壳蟹系可以炸到好似4D咁,好立体个壳系涨波波咁,一食落仲更加不得了,蟹脚好香脆,而蟹身佢有浓浓嘅肉汁,伴而卡邦尼蛋汁意大利面,好好味,下次嚟都一定会再点呢个。饮品配上金沙榛子朱古力,个拉花已拉得好靓,入口有浓浓嘅朱古力味,仲有香浓嘅榛子碎在内,又唔会好甜,食完好满足。另再叫咗一个lunch set,香辣蒜香虾意大利面,虾有4大只,不但爽口弹牙,仲有鲜虾嘅味道,而辣味只系一点点,唔会抢咗蒜头嘅香味。餐饮拣咗热巧克力,拉花杯杯都好靓,而巧克力很滑口,甜度适中。而嚟到无理由唔试佢嘅招牌甜品窝夫,见佢竟然出咗新嘅玫瑰窝夫,仲要系期间限定,即系唔系时时有得食啦,而个玫瑰酱仲要系

软壳蟹卡邦尼蛋汁意大利面

金沙榛子朱古力

香辣蒜香虾意大利面

热巧克力

而嚟到无理由唔试佢嘅招牌甜品窝夫,见佢竟然出咗新嘅玫瑰窝夫,仲要系期间限定,即系唔系时时有得食啦,而个玫瑰酱仲要系自家制,一上枱哗,隔离枱都叫咗出嚟“好靓”,系真系好靓,一切个窝夫系皮脆,而入口仲热辣辣,而上面配上玫瑰及云呢拿雪糕,仲有特制嘅玫瑰酱,估唔到咁好食,原本好怕食花味嘅嘢,因为感觉会好似食香珠咁,但呢个甜品嘅感觉系好清香,再配上大大粒士多啤梨,真系好正。

玫瑰窝夫

2017-08-25